Åkersberga HK segrar i Finalen för B flickor 99 - Skadevi Handbollscup

Åkersberga HK segrar i Finalen för B flickor 99

Skrivet 04 november 2012 15:31
Ändrad 04 november 2012 16:39
Åkersberga vinner en mycket välförtjänt seger i B flickor 99 mot Eslövs IK. Matchen avgjordes redan i första halvlek då ledningen för Åkersberga var 5 bollar i halvtid. Eslöv försökte efter bästa förmåga, men det räckte inte till i Finalen.

Åkersberga rycker snabbt till sig en tre måls ledning och Eslövstjejerna har svårt att få till det i sitt anfallsspel. När Eslöv kommer till avslut så står Mathilda Petersen i vägen i Åkersberga målet. Emma Gottfridsson lyckas dock överlista målvakten och gör Eslövs första mål och av bara farten sätter hon ytterligare en boll. Ställningen 2-3 efter 5 minuter. Åkersberga har dock övertaget i matchen så här långt och leder med fyra bollar efter 10 minuter. Nora Östholm gör sitt femte mål och ställningen är nu 3-7.

Halvtidsresultatet skrivs till 3-8 och det vill nog till om Eslöv ska kunna bärga segern i andra halvlek.

Åkersberga fortsätter att styra även under andra halvlek, Eslöv kommer inte närmare utan Åkersberga kan ta en mycket välförtjänt seger med sex bollar, slutsiffrorna blev 7-13.

Matchens lirare i Eslöv blev Emma Gottfridsson och i Åkersberga Nora Östholm.

Eslövs IK – Åkersberga HK 7-13 (3-8)

Målskyttar
Eslövs IK: Emma Ivarsson 3, Emma Gottfridsson 2, Julia Niså 1 ,Maya M-Bog Rosén 1

Åkersberga HK:
Nora Östholm 7, Olivia Sahlin 3, Vanessa Johansson 2, ikaela Holtsjö 1

Kenth Rudh
Nästa nyhet: Århus Håndbold vinner Elitjuniorturneringen

Skrivet 04 november 2012 15:07
I en tuff och tät match drar Århus det längsta strået. Århus var i förarsätet i stort sett hela matchen. Skövde försökte och var hela tiden med, men lyckades aldrig få till något avgörande när tillfälle gavs. Avgörande i matchen var försvarsspelet som Århus hade god kontroll över. Matchens första mål gör Skövdes Carl Danielsen efter en minut. Århus spelar ett tätt försvarsspel som gör det svår... Läs mer